Kinderpostzegelactie 2020

Binnenkort doen de kinderen van groep 7 mee met de Kinderpostzegelactie 2020. De actie loopt van woensdag 23 sept t/m woensdag 30 sept. Elk jaar gaan zo’n 140.000 kinderen langs de deuren voor kinderen die het minder fijn en/of goed hebben. Dit jaar zetten we ons in voor de ruim 90.000 kinderen in NL die geen veilige thuisbasis hebben. Gemiddeld twee kinderen per klas hebben thuis te maken met geweld, armoede of verslaving. Onvoorstelbaar toch? Geweldig dat groep 7 een steentje bij kan dragen aan een betere toekomst voor deze kinderen.

De kinderen kunnen postzegels verkopen maar natuurlijk ook kaarten voor de feestdagen en andere leuke producten. Met de verkoop van deze producten halen we geld op voor het goede doel. Daarnaast kunnen de mensen thuis er ook voor kiezen om een eenmalige donatie te doen.

Vanwege Corona ziet de actie er dit jaar iets anders uit dan normaal. De kinderen kunnen op gepaste afstand langs de deuren met een zogenaamde verkoopbox. Wanneer mensen besluiten om iets te bestellen, kan dit d.m.v. het scannen van de QR-code op de verkoopbox óf door het invullen van een bestelformulier. Ook is het dit jaar mogelijk om digitaal ‘langs de deuren te gaan.’ In plaats van aanbellen in de buurt, kunnen de kinderen een persoonlijke videoboodschap maken. Met goedkeuring van ouders kunnen kinderen met een unieke link deze boodschap verspreiden onder familie, vrienden en bekenden.

Hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat, leggen wij op school uitgebreid uit aan de kinderen. Ook krijgen de kinderen donderdag 17 sept. een informatiebrief mee naar huis. Bewaar deze brief goed! In deze brief staat nogmaals de volledige uitleg én een persoonlijke code die uw kind nodig heeft tijdens de actie. Fijn wanneer u samen thuis deze informatie nog eens goed doorneemt.

Woensdag 23 sept ontvangen de kinderen hun verkoopbox en mogen zij op pad gaan!

Terug naar overzicht
Groep 7

Bedankt juf Frederieke

Na een half jaar stage in groep 7, hebben we vorige week ...

Meerdere groepen

(!) Wijzigingen ...

LVO Weert heeft ons een gewijzigde poster met informatie ...

Groep 7

Topografie

29 september staat de eerste topotoets gepland. Op school ...

Meerdere groepen

De eerste gymles

Vandaag zijn we voor de eerste keer dit schooljaar naar de ...

Meerdere groepen

Start nieuwe schooljaar

Beste ouders/ verzorgers, De eerste schooldag zit er al ...