Wat is kunst?

Beste ouders, 

 

Het nieuwe jaar is weer gestart.  Ook in de groepen zijn we klaar voor het nieuwe jaar!  We heten nieuwe kinderen welkom, maken kennis met de kalenders van 2020. 

 

In de volgende periode werken we aan het thema ‘Wat is kunst?’  Samen met de kinderen gaan we op zoek naar het antwoord, maken we met de Kinderkunstklas kennis met verschillende kunstvormen. 

Hiervoor maken we gebruik van de Kinderkunstklas (5 lessen op woensdag voor de groepen 1/2c en 1/2d en op vrijdag voor de groepen 1/2a en 1/2b). 

Daarnaast willen we gebruik maken van talent van ouders.  Hiervoor heeft u een mail ontvangen. 

 

Natuurlijk doen we nog veel meer; we beleven allerlei bewegingen met het liedje ‘Ik stond laatst voor een poppenkraam’, luisteren naar verschillende emoties in muziek en bewegen op die manier, gaan werken rondom ‘spiegelen’, kleuren mengen, luisteren naar allerlei boeken. 

We werken rond de L van lijst en de V van verkleden.  De kinderen mogen weer iets meebrengen als de letter in de letterboom hangt. 

 

Tussendoor en op het einde van het thema zijn jullie welkom om de kunstwerken van de kinderen te bewonderen.  Voor de vakantie werken we nog rond Carnaval. 

 

De 10-minutengesprekken gaan door op maandag 10 en woensdag 12 februari.  In dit gesprek delen we onze kijk op de ontwikkeling van uw kind.   

 

Loop gerust in de klassen binnen, er is veel te beleven en te bewonderen! 

 

Groetjes, 

Leerkrachten groepen 1-2 

 

Terug naar overzicht