Nieuw thema: “ik schrijf een brief”

Beste ouders,

Vandaag zijn wij bij de kleuters gestart met ons nieuwe thema: “ik schrijf een brief”. Dit thema zal 5 weken duren, tot de kerstvakantie. Binnen dit thema komen natuurlijk ook Sinterklaas en Kerst aan bod.
We hebben het vooral over post. We praten over wat post is en wat het verschil is tussen een brief en een pakket. We leren over het proces van het schrijven van een brief tot het moment waarop deze brief bij iemand anders op de deurmat valt.
Het adres, de afzender, de postzegel en de envelop zijn woorden die we veel gaan gebruiken wanneer we een brief of een kaart gaan schrijven.

De letters P en K zullen dit thema centraal staan. Samen met uw kind kunt u weer op zoek gaan naar iets wat begint met deze letter. Uw kind mag dit meenemen vanaf het moment dat de leerkracht de betreffende letter heeft aangeboden in de klas en deze dus in de letterboom hangt. Van kinderen uit groep 2 verwachten we dat ze allemaal iets meenemen.

Omdat we dit thema veel (fop)cadeautjes en pakketjes zullen gaan inpakken, vragen we jullie om kleine doosjes in verschillende vormen en maten mee te nemen naar school.

Daarnaast willen we jullie vragen om uw kind in de week van 9 december een envelop (A6) mee te geven met daarop:
- het eigen adres
- een postzegel

We hebben er zin in!!

De kleuterjuffen

Terug naar overzicht