Cranendonckse voorleeswedstrijd

  • Cranendonckse voorleeswedstrijd

Dinsdagmorgen 7 februari streden de negen schoolkampioenen, waaronder onze eigen Nanne Poell uit groep 7, tijdens de gemeentelijke finale van de voorleeswedstrijd in de Smeltkroes in Maarheeze tegen elkaar. Alle basisscholen van Cranendonck deden mee aan de wedstrijd.

De kandidaten aan de gemeentelijke ronde zijn allemaal winnaars van hun eigen school. Zij hadden hun klasgenootjes, familie, vriendjes en vriendinnetjes meegenomen naar de afgeladen volle Smeltkroes. De zaal is nog helemaal in carnavalssfeer en dit wordt nog eens versterkt door presentatrice Len Copal van Theater Len Copal uit Oisterwijk. Als Jul de Jutter stelt ze de voorleeskampioenen voor aan het publiek, terwijl de zaal hen aanmoedigt met zelf meegebrachte spandoeken en borden. Na iedere leesbeurt klinkt een daverend applaus. De zaal is overenthousiast, maar wanneer er voorgelezen wordt, is de zaal muisstil.

Dat Cranendonck veel voorleestalenten heeft, blijkt ook dit jaar weer. Voor de deskundige jury was het dan ook erg moeilijk om een keuze te maken. Maar dan is het eindelijk tijd voor het hoge woord. Degene die zich winnaar mag noemen is Lucas van Haperen van de St. Andreas Basisschool in Budel-Dorplein. Lucas zal de gemeente Cranendonck vertegenwoordigen tijdens de halve provinciale finale op 18 maart in Goirle.

Wij feliciteren Lucas met zijn overwinning maar we zijn tegelijkertijd ook hartstikke trots op Nanne, wat heb je het goed gedaan! En wat een leuke ervaring zal het zijn geweest!

Terug naar het overzicht

Fijn om weer op school te ...

Fijn om weer op school te zijn!

Wat fijn om alle kinderen deze ochtend weer op school te ...

Nieuwe beslisboom

Nieuwe beslisboom

Weet u niet of uw kind naar school kan en mag? Check het ...

Aanmelden nieuwe leerlingen

Aanmelden nieuwe leerlingen

Wordt uw zoon/dochter vóór 1 juni 2022 vier jaar?