Veilig oversteken

  • Veilig oversteken

Dagelijks zorgen onze verkeersbrigadiers ervoor dat onze leerlingen veilig over kunnen steken aan de Burg. van Houtstraat. Helaas horen we de laatste tijd regelmatig van onze verkeersbrigadiers dat kinderen, maar ook (groot)ouders zich niet aan de verkeersregels houden waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan.  Wij willen iedereen (kinderen en (groot)ouders) dringend verzoeken om onderstaande verkeersafspraken na te komen:

  • Oversteken aan de Burg. van Houtstraat doen we ALTIJD bij de brigadiers. Niet bij de smid al oversteken, ook niet vanuit de Burg. van Udenstraat zelfstandig oversteken richting het pad naar het schoolplein, en ook niet vanuit de Burg. van Ginnekenstraat! Dit geldt zowel bij het naar school toe komen, als het weer naar huis toe gaan.
  • Automobilisten weten dat op dit punt verkeersbrigadiers staan en zijn daarop voorbereid. Als er plotseling 25 meter voor de brigadiers kinderen/ouders over gaan steken, ontstaan er erg gevaarlijke situaties en dat is nu precies wat we willen voorkomen.
  • Oversteken doen we (rustig) lopend, met de fiets aan de hand.
  • Op het trottoir wordt niet gefietst, ook hier lopen we met de fiets aan de hand. Dit geldt ook voor het pad richting het schoolplein en het schoolplein zelf.
  • Verder is het natuurlijk belangrijk dat aanwijzingen van de verkeersbrigadiers worden opgevolgd.

Bovenstaande afspraken zijn bij de kinderen bekend, maar wij verzoeken u om uw kind (nogmaals) op deze afspraken te wijzen zodat de verkeerssituatie aan de Burg. van Houtstraat veilig is voor alle verkeersdeelnemers.

Terug naar het overzicht

Nieuwe meubels!

Nieuwe meubels!

In groep 3 t/m 6

300 leerlingen!

300 leerlingen!

Een mijlpaal voor De Boogurt

Filmpje koningsspelen

Filmpje koningsspelen

Het schoolplein kleurt oranje bij de jongste kinderen van ...